Opgepast voor spam

Tim Vervoort
Door Tim Vervoort 28/11/2013

Interessante links

Er worden weer veel spammails rondgestuurd. Zorg dat u nooit antwoord op deze mails want zo heeft de afzender een bevestiging dat uw e-mailadres word gebruikt. Daarbij is het doorsturen van spammails strafbaar. Als de aanbiedingen in de mails te mooi zijn om waar te zijn, dan zal het ook te mooi zijn om waar te zijn. Uw bank zal u nooit contacteren via mail om uw gegevens up te daten. Ook moet u telefonische en zelfs aan uw eigen voordeur oppassen.

Spam vermijden

Geef niet zomaar op elke website uw e-mailadres of andere persoonlijke gegevens vrij. Vele websites verkopen deze namelijk door. Met vragen kan u meestal terecht in de privacy policy van elke website.

Abonneer u bijvoorbeeld enkel op de websites die u daadwerkelijk interesseren, maar niet op websites die u verplichten te abonneren om bijvoorbeeld iets te kunnen downloaden.

Spam verwijderen

Vele mails bieden onderaan hun massamails de mogelijkheid om uw abonnement op de mails op te zeggen. U vindt het onderaan met een link zoals 'Klik hier om u uit te schrijven' of in het Engels: "Unsubscribe here". Ook zal uw mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook) of uw online mailbox (Webmail) u de mogelijkheid bieden om deze mails te filteren. Meer info vindt u op hun websites en helppagina's.

Virussen tegengaan

Open nooit bijlagen van afzenders die u niet kent. Deze kunnen namelijk schadelijke bestanden bevatten en worden mogelijk niet door elke virusscanner herkent.

Artikel © Tim Vervoort

Sociale media

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Hasselt-Nieuws door ons te volgen op bovenstaande kanalen.

Meer nieuws uit Hasselt

Tag Cloud